Coronavirus- en maatregelen

Corona heeft impact op ieders leven
Het Coronavirus heeft impact op iedereen, wat onzekerheid en allerlei gevoelens met zich mee kan brengen. Hierdoor kunnen ook thema’s (extra) worden geraakt die in het onbewuste lagen te sluimeren. Ik vind het belangrijk dat je dan weet dat je bij mij terecht kunt, om te onderzoeken, je hart te luchten en om met je aandacht naar binnen te gaan. Zo kun je tot de kern van dingen komen en je innerlijke rust en kracht weer hervinden.

Coronamaatregelen en -vragenlijst
Bij een Coronavirus hoort ook het zorgvuldig omgaan met jouw gezondheid, mijn eigen gezondheid en die van anderen. Om er voor te zorgen dat de praktijk rondom het Coronavirus zoveel mogelijk een veilige plek is en om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen volg ik de (Corona-)richtlijnen van de rijksoverheid op.

Ik tref enkele Corona-maatregelen op de praktijk en ik verzoek op de volgende punten om je medewerking:

 • was regelmatig en grondig je handen met water en zeep;
 • gebruik bij binnenkomst op de praktijk eerst de ontsmettingsspray voor je handen;
 • was daarna je handen op het toilet; gebruik per keer een schone kantoenen handdoek en werp deze weg in de witte wasmand onder de wastafel;
 • hoest of nies in de binnenkant van je elleboog;
 • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg;
 • houd 1,5 meter afstand tot elkaar; omdat de wachtkamer vrij klein is, word je na jouw sessie verzocht om even in de grote praktijkruimte te wachten, waarna een volgende cliënt naar een zitplaats kan lopen in de praktijkruimte en vervolgens kun jij naar de wachtkamer lopen.
 • bij begroeting en bij weggaan zullen we voorlopig geen hand of knuffel meer geven; bijvoorbeeld een hartsgroet en een Namasthè groet zijn ook mooi voor ons contact! ;
 • tijdens de sessie wordt ook meer afstand gehouden dan gebruikelijk is;
 • kom alleen naar je afspraak (tenzij je relatietherapie of groepstherapie hebt en/of tot hetzelfde huishouden behoort en uiteraard op voorwaarde dat ook deze persoon geen klachten heeft).
 • contactoppervlakten in de praktijkruimte en de rest van het pand worden regelmatig ontsmet.

Als jij Corona gerelateerde klachten hebt of als n.a.v. bron- en of contact onderzoek blijkt dat je in aanraking bent geweest met iemand met Corona dan:

 • kan je afspraak omgezet worden naar een Skype- of Zoom video belafspraak (graag ontvang ik dan via de e-mail jouw Skypenaam), zodat afspraken altijd kunnen doorgaan;
 • heb ik alle begrip als je de afspraak vanwege een Coronabesmetting wilt annuleren of verzetten en laat dit dan alsjeblieft zo snel mogelijk weten, doch uiterlijk 48 uur van te voren;
 • omdat ik op dit moment zowel “live” afspraken als ook Skype en Zoom online-afspraken heb, waarbij soms onervarenheid met de computertechnologie ook een rol speelt bij cliënten of kort voorafgaand aan een afspraak nog een Corona-besmettingen worden gemeld, dan kan het zijn dat je afspraak soms wat later begint (streven is maximaal 15 minuten later);
 • in het geval van Skype of ZOOM afspraken zal ik jou een uitnodiging voor videobellen. Bij Skype: zorg ervoor dat je mijn uitnodiging hebt geaccepteerd, zodat ik jouw skypenaam weet en geef  bij het intakegesprek jouw Skypenaam door. Bij ZOOM wordt je virtueel gevraagd om in de wachtkamer te             wachten en zal ik je in de ZOOM-meeting toelaten, zodra onze sessie kan beginnen;
 • In navolging van de (Corona-)richtlijnen van de rijksoverheid kunnen groepssessies soms online verzorgd
  moeten worden via ZOOM (met de benodigde internet veiligheidsmaatregelen). Als je verder hier nog vragen over hebt dan kun je uiteraard  hierover contact met me opnemen per telefoon of via de e-mail.                  

Als ik Corona gerelateerde klachten heb: mocht ik Corona-gerelateerde klachten of een Coronabesmetting hebben of blijkt n.a.v. bron- en contactonderzoek dat ik in aanraking ben geweest met iemand met Corona (en ik moet volgens de Corona-maatregelen van de rijksoverheid in quarantaine), dan zal ik jou niet op de praktijk kunnen ontvangen voor een afspraak. Dan wordt de afspraak omgezet naar een video belafspraak (Skype of ZOOM) of in geval van een ernstige Corona-besmetting bij mij zal ik jouw afspraak moeten uitstellen/verzetten. Ik hoop dan op jouw begrip.

Hieronder een vragenlijst met het verzoek om bij hieronder beschreven klachten/of situaties de praktijk niet te bezoeken:

Maatregelen en vragenlijst voor het bezoek aan de praktijk:

 • Koorts (hoger dan 38 graden)?
 • Luchtwegklachten (hoesten, (neus)verkoudheidsklachten, niezen, keelpijn en/of kortademigheid? Uitzondering: long- en of hartpatiënten met reeds bestaande klachten van benauwdheid of kortademigheid.
 • Verminderde reuk of smaak?
 • Ben je momenteel thuis in quarantaine omdat je
  – huisgenoot, partner of verzorger bent van een persoon positief getest op corona of in aanraking bent geweest met iemand, die positief is getest op Corona?
 • Recent (< 10 dagen geleden) in een oranje of rood gebied in het buitenland verbleef?
 • Recent (< 10 dagen geleden) onbeschermd langer dan 15 minuten nauw contact heeft gehad met een voor COVID-19 bewezen persoon?

Zo zorgen we goed voor elkaar,

Dank je wel,

Sibylle Rooseboom