EFT met relatietherapeut Sibylle Rooseboom

eft relatietherapieEmotionally Focused Therapy (emotiegerichte relatietherapie) is een heel succesvolle en wetenschappelijk bewezen manier om je door deze moeilijke periode in je relatie heen te loodsen. Ik ben opgeleid en gecertificeerd voor het werken met deze prachtige methodiek.

De basisgedachte is dat jullie zijn vastgelopen in conflicten (of juist van elkaar verwijderd zijn) omdat jullie steeds maar weer op dezelfde negatieve manier op elkaar reageren. Dit patroon heeft een negatieve uitwerking op jullie relatie en dat kan een heel basaal gevoel van verbondenheid en veiligheid aantasten. En dat kan van van kwaad tot erger gaan. Jullie reageren allergisch op bepaalde aspecten van elkaar. Of jullie zonderen je juist af. En hoe langer dit patroon bestaat hoe meer jullie relatie erdoor ‘besmet’ raakt. Uiteindelijk draaien jullie elke keer weer hetzelfde riedeltje af. Jullie zijn moe; moe om nog te ‘strijden’, moe om het anders te doen. Jullie zijn daarmee misschien terecht gekomen in een destructief patroon (een negatieve vicieuze cirkel in jullie interactie). Het is juist dit destructieve patroon wat jullie parten speelt. Dit is jullie gezamenlijk vijand. In zekere zin is het ook jullie gezamenlijke ‘leermeester’. In dit proces is er geen schuldige. De eerste stap in de relatietherapie is nu om te leren herkennen wat jullie eigen destructieve patroon is.

Emotionally Focused Couple Therapy laat je zien wat jij en je partner met elkaar aan het doen zijn en hoe dat voor elkaar voelt.

IK HEB OOK GEVOELENS!

Jullie reacties op elkaar zijn bijna instinctief. Het gaat zo snel, en ook al wil je het deze keer anders doen en ga je je niet wéér zo op de kast laten jagen – het gebeurt toch.

Dat komt omdat de basis in jullie relatie emotioneel is. We gaan die emoties vinden, bespreken en uitdiepen. Met elkaar. Je zult merken dat jij en je partner heel primaire behoeften hebben naar elkaar en dat die heftigheid van reageren (of juist in jezelf keren) alles te maken heeft met bijvoorbeeld angst voor verlating, angst niet de moeite waard te zijn, angst voor kritiek, voor afwijzing.
Met relatietherapie richt ik me op het vergroten van veiligheid en intimiteit en tracht ik via de emoties beweging en verandering te weeg te brengen.

DRIE FASES VAN EMOTIONALLY FOCUSED COUPLE THERAPY

Jullie zullen drie fases doorlopen:

  • Doorbreek de vicieuze cirkel: we zorgen dat het niet meer zo uit de hand loopt. Voordat we ook maar iets kunnen doen, doorbreken we de patronen die jullie nu gevangen houden;
  • Verkennen van jezelf en de ander: we geven verdieping. Nu jullie weer in gesprek kunnen komen, kunnen jullie rustig met elkaar praten en elkaar weer echt zíen en begrijpen. Jullie leren hoe je omgaat met je eigen en elkaars gevoeligheden. En belangrijk: er wordt weer gelachen en de liefde gaat weer stromen.
  • Plannen maken: Het nieuw geleerde wordt verankerd in jullie relatie en jullie kunnen samen de toekomst weer vorm geven.

Leg je vraag aan me voor.  Doe de relatietest.

Vraag je je af of jij en je partner gebaad gebaat zijn bij EFT relatietherapie? Bel me voor een afspraak of stuur een mailtje naar mij.