Wanneer naar een gestalttherapeut?

“ We groeien en veranderen niet zozeer dankzij kennis,
maar dankzij het opdoen van nieuwe ervaringen.”

Alle klachten en vragen van je innerlijke leven zijn onderwerp voor een gestalttherapeut. Als je het gevoel hebt het zelf even niet meer te kunnen,  als je werk opspeelt, als je je niet goed voelt over hoe jij je leven leidt, als je pijn of verdriet hebt, last van angsten of problemen in je relatie. Soms aarzelen mensen, omdat ze het liefst zelf willen weten wat voor soort klacht ze hebben. Of omdat ze denken dat het niet erg genoeg is. Elke vraag is belangrijk. Laat klachten niet te lang op hun beloop; simpelweg omdat ze dan kunnen verergeren.
Een voorwaarde om in gestalttherapie te kunnen werken is dat je de verantwoordelijkheid neemt (leert nemen) voor je gevoelens en je gedrag. Deze bewustwording maakt verandering mogelijk.
Hier en nu
Gestalttherapie is een therapie waarin het hier en nu centraal staat. Alleen als het nodig is, gaan we terug naar het verleden. We gaan elke sessie aan de slag met datgene wat jou op dat moment het meest bezighoudt.We richten ons niet op het waarom (geen duidingen of analyses), maar op het hoe. Hoe ervaar je  bepaalde gebeurtenissen. hoe ga je om  met jezelf en je omgeving. Het belangrijkste daarbij is contact!
In verbinding
Als je in verbinding staat met jezelf, ben je beter in staat je te verbinden met een ander. Dat ervaar je als je leven soepel verloopt, als jouw verlangens en wensen voldoende ruimte krijgen. Als je je verbonden voelt met jezelf en met anderen, kun je steviger op je eigen benen staan en lichter door het leven gaan. Verlies je de verbinding met jezelf en/of anderen, dan kan dat leiden tot allerlei psychische en lichamelijke klachten. Er zijn veel verschillende vragen en klachten. Ook al staat jouw vraag of klacht er niet bij, bel  of mail gerust.