Over mij zelf

Mijn naam is Sibylle Rooseboom en ik werk sinds ruim 25 jaar als psychologe en als gestalttherapeut en lichaamsgeoriënteerd therapeut. Daarnaast werk ik als creatief therapeut.

Gestalttherapie maakt je gelukkig!
Gestalttherapie heeft mij gelukkiger en lichtvoetiger gemaakt en deze ervaring geef ik graag door!
Gestalt gaat over het ontwikkelen van persoonlijke kracht. Je leert je energie vrijmaken en kunt daardoor meer in het hier en nu levensvreugde ervaren en richting aan je eigen leven geven. Daardoor kun je soepeler omgaan met jezelf en je omgeving. Op welk steile pad of langs welke diepe afgrond jij je ook in je leven bevindt, je kunt binnenkort ook leren om van moeilijkheden mogelijkheden te maken.

Hoe kwam ik in aanraking met Gestalttherapie?
Op mijn 24ste maakte ik voor het eerst kennis met gestalttherapie. Ik stond op dat moment op een keerpunt in mijn leven: net afgestudeerd in de basisopleiding klinische psychologie, een relatie van zes jaar beëindigd en de zoektocht naar een baan begon. Het was toen, eind jaren tachtig “zeer verstandig” om een opleiding tot klinisch psycholoog te  volgen. Ik liep daar helemaal niet warm voor. Het zou wederom een theoretische en analytische leergang worden. Ik was juist op zoek naar het diepere contact met mijzelf en echte contact met andere mensen. Dat vond ik in de opleiding tot gestalt- en lichaamswerkpsychotherapeut, waar ik de confrontatie met mijzelf ben aangegaan.

In deze vijf-jarige opleiding staat het ontwikkelen van bewustzijn het voelen en ervaren centraal. Het is bovendien een directe en nuchtere werkwijze, waarbij je met twee benen op de grond blijft staan. Door mijn eigen ervaringen ben ik in staat om mij in te leven in wat er bij jou speelt en hoe ontzettend lastig het soms is om te veranderen en los te laten.

De belangrijkste voorwaarde om goed te kunnen werken is  een wederzijds gevoel van vertrouwen is. Je moet je veilig voelen. Vanuit die basis werk ik als een gids die jou begeleid op je zoektocht waarom je bepaalde klachten hebt of waarom je bent vastgelopen in je leven. Ik begeleid je bij je eerste stappen in de nieuw gekozen richting. Je kiest zelf je weg, waarbij ik je help om inzicht en bewustwording te ontwikkelen en bied daarom de mogelijkheid tot verandering. Het voordeel hiervan is dat je leert om in de toekomst zelf de valkuilen te herkennen en ze eventueel direct te pakken (met of zonder hulp).

Mijn praktijk
Sinds 1996 heb ik een eigen psychologenpraktijk en heb ik daarnaast een gestalttherapiepraktijk. In mijn gestalttherapiepraktijk geef ik individuele therapie, gestaltgroepen, lichaamswerk, werken met beeldende middelen, zenmeditatie, relatie- gezinstherapie en ouderbegeleiding. Ik ben een geregistreerd gestalttherapeut (bij meerdere beroepsverenigingen) en een geregistreerd ECP-therapeut.

Gevolgde opleidingen en kwalificaties

Spreuk:
“Als ik mijn deur open voor het ervaren van mijn emoties
open ik mijn deur voor geluk”